TARÇINLI YILDIZ KURABİYELER(Ye# Özel Yılbaşı Mönüsü için;)
Bir hafta önce misafirlerim vardı.Onlara yaptığım ve umduğumdan da çok beğenilen yıldızlarım bunlar;)Teatıme Mine'nin kurabiyelerini çok başarılı buluyorum ve beni lezzet olarak hiç yanıltmıyorlar.İnanılmaz derecede beni şaşırttı bu kurabiyeler.Bir kere hamuru çok azdı.(Hamur dediğime bakmayın siz;tamamen unsuzdular.)Avuç kadar malzemeden bir tepsi kurabiye çıktı.Ve çoook şıktılar.Orjinal tarif için burayı tıklayabilirsiniz.Resimler orada çok daha güzel;)))Yılbaşı Mönüsü için de bu denememi kullanmış bulunuyorum;)Umarım birkaç tarif daha verebilirim Yılbaşı etkinliği için;))) Emel Başdoğan'ın kitabından vanilyalı krema tarifi denedim.Uzunca bir süre ara krema tarifim budur...
15-20 kişilik pandispanya malzemeleri:
*7 yumurta
*20 yemek kaşığı şeker
*20 yemek kaşığı un
*2 pk.vanilya
*2 pk.kabartma tozu
*2 pk.kakao(25 gr+25 gr)
Ara kreması için:
*3 su bardağı süt
*1/2 su bardağı nişasta
*2 yemek kaşığı un(Tepeleme değil)
*1 su bardağı şeker
*1 pk. vanilya
*2 yumurta
*1 pk.krema
Krokan için:
*6 yemek kaşığı şeker
*1 su bardağı ceviz kırığı
Üst kaplaması için:
*600-700 gr beyaz şeker hamuru
*Kırmızı,sarı,yeşil,mavi toz gıda boyaları
-------------------
-Ayşen Pasta'nın pandispanyası gibi yaptım.Sadece kalıp için önce borcamı azıcık sıvıyağla yağladım.Alimünyum folyo serip üzerini fırçada kalan yağla belli belirsiz tekrar yağladım.Pandispanyayı kalıba döküp pişirdim.Fırından çıkınca fırın telinin üzerine kalıbı ters çevirdim ki pandispanyam çökmesin.
-Ara krema için süt,şeker,nişasta ve unu iyice çırptım.2 yumurtayı da ekleyerek tekrar çırptım ki yumurtalar iyice dağılsın.
-Tüm malzemeyi pişirip,koyulaşınca,ocaktan aldım.İçine vanilyayı ekleyip tekrar karıştırdım.(Bu arada çok iyi karıştırsanız da topaklı kalabilir,sıkıntı etmeyin.)
-Krema iyice soğuyunca içine 1 pk.krema ekleyerek tekrar mikserle çırptım.Bu aşamada kremamız pütürsüz bir görünüm alıyor.
-Krokan için şekeri ve cevizi bir tavaya alıp hafif yaktım ve yağlanmış bir tepsiye ince dökerek,soğuttum.Bir bıçak yardımıyla birkaç yerinden vurarak kırdım.Robotta çok fazla inceltmeden çektim.
Pastanın Oluşturulması:
-Pandispanyayı iyice soğuyunca enlemesine ikiye kestim.
-Ara kremayı pandispanyanın üzerine sıvayıp,krokanları döktüm.Biraz daha krema sürerek üst katı kremanın üzerine kapattım.Pastanın üzerine ve yanlarına da çok ince krema sürdüm.
-Beyaz şeker hamurunu elimde biraz yumuşattım.Pastanın enini ve boyunu bir cetvelle ölçerek onu kaplayacak kadar,nişasta serptiğim tezgahta şeker hamurunu bir merdane ile çok ezmeden açtım.Şeker hamurunu pastaya giydirdim.Fazlalıklarını kestim.
-Kesilen fazlalıkları sarı,kırmızı,mavi,yeşil toz gıda boyalarından kürdan ucuyla kata kata istediğim renkleri oluşturdum.Eflatun içinse mavi ve kırmızı hamurları kaynaştırarak elde ettim.Bunu da Gelincikler Burcu'dan öğrendim.Minik mine kalıplarımla çiçekleri yapıp,ortalarına küçük beyaz toplar yaptım ve fırçaya aldığım çok az suyla minelerin ortalarına yapıştırdım.
-Bir terzi ruleti yardımıyla şeker hamuru kurumadan pastanın üzerinde verev tırtıklar oluşturdum ve herbirinin kesiştiği yere yine azıcık su sürerek minelerimi yapıştırdım.
-Pastanın yanlarına sarı,mavi,eflatun ve yeşil hamurdan ince uzun bantlar hazırlayıp,yine suyla yapıştırdım.Köşelerine beyaz hamura,eflatun katarak ebruli desenler oluşturdum ve bunu kelebek şeklinde ki kurabiye kalıplarımla keserek köşelere yapıştırdım.Kanatlarına,minik beyaz hamurların üzerine renkli hamurları yapıştırarak tamamen içgüdüsel damla şeklinde desenler yaptım.(Şeker hamurunun bu sürprizlerine bayılıyorum.Sizin o an ki ruh halinize göre şekilleniveriyorlar)
Bir hafta önce misafirlerim vardı.Onlara yaptığım ve umduğumdan da çok beğenilen yıldızlarım bunlar;)Teatıme Mine'nin kurabiyelerini çok başarılı buluyorum ve beni lezzet olarak hiç yanıltmıyorlar.İnanılmaz derecede beni şaşırttı bu kurabiyeler.Bir kere hamuru çok azdı.(Hamur dediğime bakmayın siz;tamamen unsuzdular.)Avuç kadar malzemeden bir tepsi kurabiye çıktı.Ve çoook şıktılar.Orjinal tarif için burayı tıklayabilirsiniz.Resimler orada çok daha güzel;)))Yılbaşı Mönüsü için de bu denememi kullanmış bulunuyorum;)Umarım birkaç tarif daha verebilirim Yılbaşı etkinliği için;))) Emel Başdoğan'ın kitabından vanilyalı krema tarifi denedim.Uzunca bir süre ara krema tarifim budur...
15-20 kişilik pandispanya malzemeleri:
*7 yumurta
*20 yemek kaşığı şeker
*20 yemek kaşığı un
*2 pk.vanilya
*2 pk.kabartma tozu
*2 pk.kakao(25 gr+25 gr)
Ara kreması için:
*3 su bardağı süt
*1/2 su bardağı nişasta
*2 yemek kaşığı un(Tepeleme değil)
*1 su bardağı şeker
*1 pk. vanilya
*2 yumurta
*1 pk.krema
Krokan için:
*6 yemek kaşığı şeker
*1 su bardağı ceviz kırığı
Üst kaplaması için:
*600-700 gr beyaz şeker hamuru
*Kırmızı,sarı,yeşil,mavi toz gıda boyaları
-------------------
-Ayşen Pasta'nın pandispanyası gibi yaptım.Sadece kalıp için önce borcamı azıcık sıvıyağla yağladım.Alimünyum folyo serip üzerini fırçada kalan yağla belli belirsiz tekrar yağladım.Pandispanyayı kalıba döküp pişirdim.Fırından çıkınca fırın telinin üzerine kalıbı ters çevirdim ki pandispanyam çökmesin.
-Ara krema için süt,şeker,nişasta ve unu iyice çırptım.2 yumurtayı da ekleyerek tekrar çırptım ki yumurtalar iyice dağılsın.
-Tüm malzemeyi pişirip,koyulaşınca,ocaktan aldım.İçine vanilyayı ekleyip tekrar karıştırdım.(Bu arada çok iyi karıştırsanız da topaklı kalabilir,sıkıntı etmeyin.)
-Krema iyice soğuyunca içine 1 pk.krema ekleyerek tekrar mikserle çırptım.Bu aşamada kremamız pütürsüz bir görünüm alıyor.
-Krokan için şekeri ve cevizi bir tavaya alıp hafif yaktım ve yağlanmış bir tepsiye ince dökerek,soğuttum.Bir bıçak yardımıyla birkaç yerinden vurarak kırdım.Robotta çok fazla inceltmeden çektim.
Pastanın Oluşturulması:
-Pandispanyayı iyice soğuyunca enlemesine ikiye kestim.
-Ara kremayı pandispanyanın üzerine sıvayıp,krokanları döktüm.Biraz daha krema sürerek üst katı kremanın üzerine kapattım.Pastanın üzerine ve yanlarına da çok ince krema sürdüm.
-Beyaz şeker hamurunu elimde biraz yumuşattım.Pastanın enini ve boyunu bir cetvelle ölçerek onu kaplayacak kadar,nişasta serptiğim tezgahta şeker hamurunu bir merdane ile çok ezmeden açtım.Şeker hamurunu pastaya giydirdim.Fazlalıklarını kestim.
-Kesilen fazlalıkları sarı,kırmızı,mavi,yeşil toz gıda boyalarından kürdan ucuyla kata kata istediğim renkleri oluşturdum.Eflatun içinse mavi ve kırmızı hamurları kaynaştırarak elde ettim.Bunu da Gelincikler Burcu'dan öğrendim.Minik mine kalıplarımla çiçekleri yapıp,ortalarına küçük beyaz toplar yaptım ve fırçaya aldığım çok az suyla minelerin ortalarına yapıştırdım.
-Bir terzi ruleti yardımıyla şeker hamuru kurumadan pastanın üzerinde verev tırtıklar oluşturdum ve herbirinin kesiştiği yere yine azıcık su sürerek minelerimi yapıştırdım.
-Pastanın yanlarına sarı,mavi,eflatun ve yeşil hamurdan ince uzun bantlar hazırlayıp,yine suyla yapıştırdım.Köşelerine beyaz hamura,eflatun katarak ebruli desenler oluşturdum ve bunu kelebek şeklinde ki kurabiye kalıplarımla keserek köşelere yapıştırdım.Kanatlarına,minik beyaz hamurların üzerine renkli hamurları yapıştırarak tamamen içgüdüsel damla şeklinde desenler yaptım.(Şeker hamurunun bu sürprizlerine bayılıyorum.Sizin o an ki ruh halinize göre şekilleniveriyorlar)
9 yorum:
yıldızlar harika tam yeni yıl için diyer yerdeki fotoğrafa bayıldım sende acaba koyu zeminde mi çeksen görüntüsü daha iyi mi olur gene sen bilirsin ama tatları nefiiiiiiiiiis ben biliyorum düzgün bir kalıp alıp bende yapmak istiyorum tekrer burcu hn ve sen beni maharetlendiriyorsuuz habire yapmak geliyor içimden bütün bunları eekilo vermene ayrıca çok sevimdim eminim sen her halinle güzelsindir haftaya kursa başlicak olan senmisin yoksa ben karıştırdımmı sen sandım aslında herneyse ağacından naber kurulmadımı henüz carfurda güzel yılbaşı süslerini görünce aklıma geldin acaba hülya ağacı neyaptı diye neyse küçük abilere sevgiler sanada bol güzellikler
sevgiler
aynur biçer
Sevgili AYNUR'CUĞUM;koyu zemin fikrin için sağol.Cep telefonu ile ancak bu kadar oluyor.Dijitalim yolda;)
Kursa gidecek olan benim evet!Ölmez de sağ kalırsam inşallah....
Yılbaşı ağacı mı kuramadım.Galiba son güne yakın kurabileceğim.27 sinde misafirlerim var onları bir geçireyim,düşünürüm...
Sana da bol güzellikler.Sıla'ya dikkat et e mi?
Arkadaşım kurabiyeleri görünce dayanamadım ve bir yorum daha patlatayım dedim en bonbasından. eyer kurabiyelerin tadı da görünüşü gibiyse seni tebrik ederim. Ama juri görvim nedeniyle biranönce tatmam gerektiğini hatırlatır, oturmaya geldiğimizde menüye dahil etmeni rica ederim. Baş belan anonymous (sevim)
Sevgili ANONYMOUS'um SEVİM'ciğim;seni biraz uzakta da olsa görebilirken bööööyle sanal alemde yazışıyor olmak pek bir keyifli geldi bana.)Sana garanti verebilirim ki tadı görüntüsünden daha güzeldi:))Sen en iyisi mi bir Dilek'e sor.Bak bakalım ne diyecek?Ayyy unuttum sen emziklisin!!!Hemen yapılıp sana tattırılacak...Meselaa çarşamba sabahı.Uygun mudur???
mrb hülya ablacım nasılsın senden bi ricam olcak bana maille degişik tatlı ve tuzlu tarifi gönderirmisin sukriye17@mynet.com hadi kocaman öpüyorum k.i.b by by
selam Hülya sıla yorumu için giremedim evde derin temizlik başladı sorma gitsin kafamı kaldıramadım şimdi meraktan sırf hemen bakayım demiştim bu bölüm beni çok heyecanlandırmadı sadece babasının sahneleri çok güzeldi zatan kuzey biraz mız mızlık yapıyordu uyku öncesi ilk sahneleri çok algılayamadım Boran ın o katil bakışlı sahneleri hiç bana göre değildi hatta çok itici buldum sen kurstaydın herhalde bugün neler öğrendin bakalım sabırsızlıkla paylaşmanı beklicem kendine iyi bak vakitsizlikten sayfamı bile değiştiremedim daha görüşürüz
ŞÜKRİYE'ciğim maille de gönderirim elbet.Gerçi yaptıklarımın içinde çok pratik olanlarda var.Senin demek istediğini anladım.İlk fırsatta gönderiyorum canım;)
Sevgili AYNUR'cuğum,temizlik için Allah yardımcın olsun demekten başka elimden birşey gelmiyor:(Dada kursa gitmedim.11 Ocakta inşallah;)Evde ki bilgisayarı sanırım hallettim.Servise gidecek.İşten güncelliyorum o yüzden Sıla'ya yorum yazamadım:(Ben de aynı şeyler etrafında dönmeye başlamasından sıkıldım dizinin.Anam 2 haftadır konuşamadılar.İnsan hiç mi aramaz özür için falan?Hiç mi ulaşılamaz?Yani nedir bu?Menderes Sağmancılar çok iyi oynuyor.Bir yerde okumuştum.Yılmaz Güney'in tahtına varis olabilirdi isabetli çalışmalarda olabilseydi diye...Bence de doğru.Yalnız bir babanın o anlarda yaşayabileceği tüm ruh karışıklığını ekrana çok iyi yansıtıyor.Beder Kadına ne demeli.Adı gibi bir kadın...Ojeli,manikürlü tırnakları haricinde oldukça iyi...Görüşürüz...
hadiyaa aynı hislerle izlediğimize inanamıyorum benimde manikürler dikkatimi çekti katil boran romantik duyguları öldürdü ama zaten bu dizi bederi işlediğinden bu acıklı anlar olacaktı ama haklısın medeni bir insan özür diler yani mardinmden çıktılar büyü bitti trajedi başladı nasıl şifayı kaptım anlatamam ömerden bana geçti ...ne ara yaptın onca şeyi vallahi bravo zuhal hn bende izledim rolüne çok konsanre olmuş şivesi süper inandırıcılığı harika
ben başroldeki kızı çok beyeniyorum alında ama biraz tutuk muydu tamer karadağlı ile yakıştırmakta zorlandım aslında gözüm
alışamadı bir anda saç modeli farklı olsaydı keşke diyer dizideki hali geldi hep gözüme neyse canım görüşürüz
bilgisayarın yenisine kısmet artık yeni yıl yeni donanım.. yap kendine bir güzellik bir sürü kampanya varmış benimde bağlanma hızım düştü geçen aylarda iki kez faiş eydiesel faturası ödedik hani dudak uçurtan cinsten tarifeyi değiştirdik sınırsıza geçtik fiks fatura ama bağlantı hızı düşük artık böyle bakalım deniyoruz şimdilik sorun yok bakalım sevgilerimle seninle yazışmak güzel merakla takip ediyorum maceracı gençler nasıllar onları da anlat iki satır özledik vallahi
sevgiler
aynur biçer
AYNUR'cuğum;arşive bakarken yorumunu gördüm;)Nereden nereye dedim doğrusu...ADSL,hastalık,manikürlü tırnaklar vs.vs.gülümsedim;)
Yorum Gönder