18.12.2006

KISSADAN HİSSE 1(Minik bir test...)

SORU 1:Böyle son derece şık ve albenili,üstelik yurtdışından geldi diye pamuklara saracak kadar özen gösterebileceğiniz bir çikolata kutusu elinize geçerse ne yaparsınız?
a)Buldumcuk olursunuz b) Kutuya makaralarınızı koyarsınız c)Çığlık atarsınız d)Truffle yaparsınız

SORU 2:Kakao oranın %77,tadının portakallı olması sizi ne kadar etkiler?
a)Hiç etkilemez b)Dehşete düşerim c)Deli miyim ben diye sorarım d)Keşke fıstıklı olsaydı derim

SORU 3:Bu çikolatanın bir şekilde elinize geçmiş olması sizi heyecanlandırır mı?
a)Evet,çok heyecanlanırım b)Hayır,umurum olmaz c)Eh işte derim d)Gece rüyama bile girer

SORU 4:Alt tarafı bir çikolata yani ne diye abartıyorum ki?Kafayı mı yedim acaba diye düşünür müsünüz?;)
a)Korkunun ecele faydası yok ki...b)Kendimden korkarım c)Asla düşünmem
d)Düşünürüm Bir arkadaşıma İtalya'dan gelen bu çikolatalar;onların damak zevkine uymadığı ve atmaya da kıyamadıkları için benim mukaddes;) ellerime teslim ediliverdiler.Ben de bir hokus pokusla onları truffle çeviriverdim;)Bir kere içine hiçbirşey katmayıp orjinal portakal aromasını bozmak istemediğimiz trufflerımızı pudra şekerine buladık;pek de iyi ettik.Çok beğenilmişler tufiler.)Sevimciğim öyle diyorrr...
Ama bu tür bir deneyimin bana kattığı kıssadan hisse durumu;asla ve asla bu tür işlem görmüş çikolatalara hoyrat davranmayınız.Onları kremaya gark ederken asla terketmeyiniz.)Yürekleri taş kesilebilir;)))Ve hatta bu yurtdışı görmüş geçirmiş çikolatalara o kadar ciddi ve asil davranınız ki kaskatı olmasınlar.Ben bir dahakine tayyör giyecek kadar işi ciddi boyutlarda düşünüyorum:)
HAMİŞ:Peki yukarıdaki test nedir diye soracak olursanız çoook basit bir açıklaması var.Onbeş gün kadar bu çikolatalarla aynı evde yaşarken iç sesimin bana sorup durduğu sorulardan başka birşey değildir.
Durumum neden ibaret,nereye gidiyorum,yoksa tozutuyor muyumun dışa vurumundan başka birşey olmadığı gibi asla istatistiksel sonuçlar içermez ve tamamen kişiye özgüdür,emsal gösterilemez.)Ve anladım ki haalııım pek de iyi değildir?
Beni artık bir kurs paklar:)))
Testin sonuçları:1) d 2) c 3) d 4) a (ben de bu tür vuku bulmuştur,sorana böyle diyelim)

14 yorum:

Unknown dedi ki...

tebrik ederim arkadaşım bir çukulataya karşı yaşadığın duygu seli bukadar iyi anlatılabilirdi. çukulatanın ruhu huzura varmıştır, geç de olsa kıymeti anlaşıldı.çukulata adına seni tebrik eder teşekkür yorumumu gönderirim. :)))))))

Hülya dedi ki...

Sevgili SEVİMCİĞİM;bir kere kendine link verebilmiş olman takdire şayan bir durum;)Asıl ben seni yürekten tebrik ederim.
Çikolatalarını sana yeniden kazandırmış olmaktan ne kadar mesut bahtiyarım bilemezsin.Her zaman da beklerim.Gözlerim yollarda kalmasın lütfen...
Beklerim artık anonymous anonnymous:))))

Adsız dedi ki...

sağol arkadaşım bilgisayarımla aramızda kuvvetli bir bağ var bu yüzden bana kıyak geçer. onun kalbindeki yerim linklerin en güzelinde. bu arada sende bu truff becerisi bende bu truff sevdası olduğu sürece gözün yollarda kalmaz arkadaşım. seni mi kıracağım busefer anonymous anonymous :)))))

Hülya dedi ki...

Sevgili ANONYMOUS'um,senden baştaaan beri özelsin.Bilgisayarının ve hatta şu sanal alemin sana geçtiği torpili asla gözardı etmemek gerekir kanaatindeyim;)
Yine hoşgelmişsiiiin anonymous anonymous;)

Yelda Özyurt dedi ki...

1)c,
2)b,
3)d,
4)c...
Sence ben cikolata manyagi olabilir miyim???

Hülya dedi ki...

Sevgili YELDA'cığım;C'leriniz çoğunluktaysa bıçak sırtındasınız demektir.)Akıl sağlığınız tehdit altında olabilir.)Lütfen sakinleşip alt tarafı bir çikolata diye düşünün veya destek alın.Başka şeylere kanalize olun.)Mesalaaaa turşu yapın,toz alın,blog açın;))))Bu ben de böyle sonuçlandı da bilmişliğim ondandır.Yoksa ne haddime test mest değerlendirmek;))))
Sevgiler...

Pınarın Kulubesi dedi ki...

çok güzel bir yazı daha:)
böyle olduğu gibi anlatıyorsun ya bayılıyorum:)
maalesef çikolata sevmez biri olarak sizlerle birlikte coşamıycam bu konuda ama fikri tebrik etmek istiyorum. Tabi çikolata sevmez olarak hiç truf yapmış da değilim:) evde kilolarca çikolata duruyor ve ben onları değerlendirmek için haaala bekliyorum. Bu akşam beyaz olanları en azından değerlendirmek için birşeyler yapmalıyım

Hülya dedi ki...

Sevgili PINAR;çikolata sevmiyor olmana sevindim sana kilo olarak dönmeyecek.)Ben de aman da ne sağlıklı besleniyormuş benim blogdaşım amanda aman diye diye seni takdir edeceğim;)
Ama çok da üzüldüm ya Pınar,bir truffle topu ağza atılınca;krema ve çikolatanın dilinde bırakacağı o kelimelerimin yetmediği lezzetini hissedemeyeceksin;( Çok hislendirdin beni;)

Adsız dedi ki...

eline sağlık ve afiyet şeker olsun diyelim :) ee bu çikolatalrın truf olmuş halleri nerede?

Adsız dedi ki...

selam
işte burdayım kuzey uyuyunca yine gelicem

Adsız dedi ki...

merhaba kısa bir aradan sonra işte burdayım hayatımla ilgili herşeyi öyle çok özledim ki blogları sizleri bile insan uzaklaklaşınca ruh halide değişiyor heleseki kuşumu bir anne için en zoru bu sanırım yokluğumda neşelenmiş buralar ...bu çikolata sendromu derin bir mevzu sayaç eklemişsin ...e bir ara sıla yorumu yapalım binbir geceyide kaçırdım ben ama çok oluyosun dersen sılayı anlattsan yeter
sevgiler
aynur bicer

Hülya dedi ki...

Sevgili SERİNMAVİ; bu kadın da trufle dan başka birşey bilmiyor mu dememeniz için eklemedim.Daha doğrusu ekleyemedim:(Çünkü daha önce truffle yapıp fotoğraflamıştım.Onlardan farkı sadece pudra şekeri kaplanmış olmalarıydı;)Bu yüzden bu kez fotoğraflamadım...
Sevgili AYNUR'cuğum;öncelikle hoşgeldiiiin;)Yokluğunu çok hissettim.Binbir geceyi bu hafta ben de bölük pörçük izledim çünkü pasta siparişimi yetiştirmekle meşguldüm;)Ama Onur vicdan muhasebesi yapmaktan helak olurken ha bre de Kerem'le Şehrazat konulu diyaloglar yapıyorlar.Onur büyük bir tesadüf sonucu Şehrazat'ın tüm bunları lösemili çoçuğu için yaptığını öğrendi.Bu yüzden kavruluyor....
Sıla'ya gelince,Sıla kaçtığı için bin pişman.Boran onu o kadar kolay buldu ki ama kimse bunun farkında değil.Ağaya canım.Aslında onu vurmak için hamle yaparken bitmişti dizi geçen hafta sanırım vuramayacak.Sanırım değil yüzde yüz böyle.Sıla her gece onun resmine sarılıp yatıyor.Sonra karşılaşıyorlar.Bu çoook güzel bir sahneydi ve herşeyi birbirlerine anlatarak tam da bizim istediğimiz gibi;)birbirlerini affediyorlar.Sarılıyorlar.Düğümler çözülüyoooor ki,maalesef bir rüyadan ibaretmiş.Yıkıldım elbet:(
Senin yokluğunda Kuzey ne yapmış yavrum:(

Pınarın Kulubesi dedi ki...

:))
ya çok acınacak halim var
çikolatanın verdiği tadı hiç bilemedim. Gerçekten acı bir durum bu, ama cheesecake in verdiği tadın mutluluğunu biliyorum:)))

Hülya dedi ki...

Sevgili PINAR;beni de böyle bir durumda o eşsiz cheesecake gurmeliğinden ötürü seni tebrik etmek düşer;))