11.12.2006

SÜRPRİZ KABAK;)))

Bu etkinlikte de dört ayak üstüne düştüm desem abartmış olmam herhalde;)Her ne kadar logoyu yüklemesem de etkinliğe katılmayı bir borç bilirim kendime;)Geçen perşembe itibariyle,onbeş gün kadar önce öööylesine bir konuşma sonrasında bize layık görülen,aşağıda ve yukarıda resmi bulunan eşsiz manzarayı biz yedik efendim.Hem de rejimdeyken hem de hiç acımadan:)Onbeş gün önce ne mi oldu?

-Aaaaa merhaba!diyebaşlayan diyalog şöyle gelişti...
Mehmet Ağbi:-Nasılsın?
Ben:-İyiyim.Ya siz?
Mehmet Ağbi:-Eşimle tanıştırayım seni?Hanım,Hülya...Bizim işyerinden...
Ben:-Merhaba nasılsınız?
Mehmet Ağbinin eşi:-İyiyimsağolun.Siz?
Ben:-Teşekkür ederim.Yalnız yeni tanışıyor olsakta methinizi çok duydum.Kabak tatlısını enfes yapıyormuşsunuz.
Mehmet Ağbinineşi:-))
Sonrası mı?Bir büyük tabak kabak tatlısından kalan son 2 dilim...Hatta iş ortamında fotoğraflayabilme telaşı da cabası:)
Hemen bize bu hoş sürprizi yapan hanımı arayarak çook teşekkür ediyoruz ama maalesef tatlının tam ölçüsünü alamıyoruz.Çünkü öyle kaşıkla kepçele değilmiş tarifi.Tamamen el yordamı,göz kararı...Nasıl mı yapılmış?İşte şöyle...

SÜRPRİZ KABAK TATLISI(FIRINLANMIŞ)

-Kabakların kabukları soyulur.
-Akşamdan üzerine şeker dökülen kabaklar bir gece bekletilir.Ertesi gün pişirilir.
-Pişen kabaklar bir tepsiye alınır,üzerine biraz daha toz şeker serpilerek fırınlanır.
-Üzeri kızarana dek fırında tutulur.
-Bol ceviz kırığı ile servis edilir...(Getiren götüren sağolsunnnnn ne diyelim...)

HAMİŞ:Bir kere fırınlanmış olmasından dolayı kabaklar da hafif bir karamelize olma durumu vardı ki bu da kabak tatlısının lezzetini yüzle çarptırmış da bize sunulmuş gibi olmuş.Yeni kabak tatlısı tarifim bu mudur?Evet budurrrr...
Ben küçük yerlerde yaşamanın onca sıkıntısına rağmen bu tür sıcaklıklarını seviyorum.Bana büyüklerimin anlattığı eski,sıcak,paylaşımcı ve artniyetsiz,o sağlam vakitleri hatırlatıyor...Mutlu oluyorum;)
YEŞİL KABAKLI KEK

Malzemeleri:
*3 yumurta
*1,5-2 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvıyağ
*2 yeşil kabak rendesi
*1 pk.vanilya(Ben koymadım)
*1 tatlı kaşığı
*2 pk.kabartma tozu
*2,5 su bardağı un
-------------------

-Yumurta,şeker ve tarçın mikserle çırpılır.
-Sıvıyağ,rendelenmiş kabaklar eklenir tekrar çırpılır.
-Ayrı bir kapta un ve 2 pk.kabartma tozu elenir.Diğer malzemelere eklenir.
-Yağlanmış ve un serpilmiş bir kalıba kek hamuru alınır.(Ben 26 cm'lik kelepçeli kalıp kullandım)
-175 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 -45 dk pişiriyoruz.Kürdan veya bıçak testi uygulayarak fırından alıyoruz.
HAMİŞ:Resmini yükleyemiyorum maalesef.Bluetooth'da bir problem var:(Bir de akşam deneyeyim belki problem çözülür:(
Yalnız bu kek 1 gün sonra lezzet ve durum olarak daha oturmuş oluyor.2 pk.k.tozu ise onu yumuşacık yapıyor.Denemek isteyenlere tavsiyem bildiğimiz normal bir tepside yapsınlar.Kelepçeli kalıpta kek oldukça yumuşak olduğundan çıkarırken epey sıkıntı çektim....

16 yorum:

Adsız dedi ki...

hülya ömerin en sevdiği tatlıdır bu hiç fırına koymazdım bunu denicem bu kolay
birde kabak tatlısı nı hatayda iskenderunda yiyeceksin kirece batırılmış çıtır çıtır ve sanki bal herneyse bu benim iyice canımı çektirdi görüşürüz bu arada ben bu cuma küçük bir seyehate çıkıyorum aman sılayı kaçırma sonra bana küçük bir özet yaparsın zahmet olmassa
bu akşam binbir geceyi izleyeceğim tanıtım daki konuşmalar duruşlar çok çekici
doğduğum topraklara gidiyorum heyecanlıyım ama oğluşumu bırakmak zorundayım ona vize çıkmadı bende kara kara onu nekadar özleyeceğimi düşünüyorum ilk defa ayrı kalıcaz öptüm binbir gece için burda olurum yine akşama sevgiler
aynur biçer
bu arada sarı renk açtı seni

Hülya dedi ki...

Ben de hafiften sarıyım ya ondandır bu yakışma durumları;))
Önce de bakiiimmm nereye gidiyorsun?Oğluna kim bakacak?
Ben Hatay'a değil de öğrenciliğimde en son Adana'ya gitmiştim.Orada dükkanların açık camlarına tepsi tepsi konan tatlılar hala gözümün önünde.Kabak tatlılarını da hatırladım şimdi.Gerçi kirece batırılmış kabağı biz de yaparız ama orada ki kültür farkı bana çok ilginç geldiğinden midir nedir hala unutamıyorum...Senin için dizi dönüşü buradayım.Beklerim...

SEDA dedi ki...

pek severim kabak tatlısını,olsaydı da yeseydik şimdi :) ellerine sağlık.

seda
tarifname.blogspot.com

Hülya dedi ki...

Sevgili SEDA;sevmeyen de var mıdır kabak tatlısını sence?Çoook nefis bir tatlıydı ama maalesef ben yapmadım bize sürpriz bir şekilde ikram edildi;)))
Bir uğradım da sen de süpersin.)

Hülya dedi ki...

Anladım ki kadın olmak zor zanaat.Hele bir de çalışan kadın olmak çok zor bir zanaat.Bir de buna annelik eklenince zorluk katmerleniyor.Problemli bir hayat yaşıyorsanız,hastalıklar,ölümlere rağmen dipçik gibi durmaya çalışıyorsanız çok çok çok daha zor.Ya bir de güzelseniz?Tüm bunlar geçti teeek teek aklımdan dizi boyunca.Erkeklerin dünyasına onlar gibi bakmaya çalıştım.Beceremedim.Çünkü onların hayatta ki duruşları bizden çok farklıydı.Bunu bir kez daha anladım.Aslında adama da çok fazla kızamadım.Çünkü içinde bulunduğu o duyguların karmakarışıklığından ne yöne saldıracağını bilemiyor.Şehrazat'ın kalbine sızabilmek için ufacık bir yer arıyor;ufacık bir çatlak bulabilir miyim diye kıvranıyor.Hatta Onur'a üzüldüm de denebilir...

Adsız dedi ki...

aaaah negüzel çatışmalar dı onlar öyle yaratıcı yazarlık kursuna gittiğimde illk öğrettikleri şey buydu çatışma yaratırsan hikaye tutar ama ben okadar duygusalım ki hiç bir filmi teorik alamıyorum hep duygular bakışlar hissiyat peşindeyim çabuk bitti gibi geldi bana kızın oyunu harikaydı büyün olayları yaşasttı kalp kırıklığını öyle verdiki adamı perperişan etti sırf bakışlarıyla tek bilafla yere serdi tuş etti çok sürünür daha çok içi ezilir kıza bakarken öyle onurlu birşeyki anne olmak dediği gibi bir tebessüme bedel hayat sanki annelik le ilgili güzel yazmışsın sana katılıyorum ama adamın annesinin (oyuncuya çok hayranım )olaya dahil olması iyice çatlakları derinleştirdi işler dudrur artık okız şöyle böyle iyi vefalı fedakar diye ve adam diri diri kendini gömer artık hepsinin oyunculuğu harika çok mütişler artık okadar inandırıcı olabilmelerine inanamıyorum binbir gece masallarına göndermelei de ayrı güzel ben okumadım iyice merak ettim

Adsız dedi ki...

Eline sağlık,güzel görünüyor :)

Selam ve sevgiler...

Adsız dedi ki...

gecenin kör vakti yalnış yalniş yazmışım kelimeleri çok okunakll olmamış kusura bakma sabah okurken daha doğrusu bende okuyamdım yazdığımı
kütük pasta güzel olmuş sen de baya marifetli çıktın daha neler var sandıkta dök ortaya tariflerini onun yanında kurabiyeler de vardı sanırım şekkilli onlar neydi.....

ben eyer vizem çıkarsa tabi bulgaristana gidiyoyorum ilk defa 16 yıl sonra ilk defa avrupa birliğine giriyor ya orası çift vatandaşlık işlerimi halledicem bunu herhangi bir avrupa ülkesinde yaşama çalışma belki kuzeyi okutma gibi planlar kurduğumdan istiyorum orası 1 ocaktan sonra ab birliği üyesi orda doğduğum için böyle bir hakkım var miş görücez bakalım nasıl olacak
kuzeye babası bakıcak en zoru ilk defa ayrılıyor olucaz ben birde daha süt veriyorum 2-3 gün içinde umarım sütüm kesilmez işte böyle

Hülya dedi ki...

Sevgili AYNUR;çocuğundan ayrılıyor olmana çok üzüldüm.Üstelik emzirirken.Yemek yemenizde problem yoksa idare edebilirler ama emzirmeyi düşünüyorsan ve 3-4 gün kalacaksan sütten kesilebilirsin.O dönem bayağı sıkıntılı olmuştu ben de.Allah yardımcın olsun.
Kütük pastamın yanındakiler model hamuruna benzer bir tarifle yapılmış şekiller.Kurabiye denemez çünkü pişirilmiyor.Tarifini veririm.
Binbir geceyi geçtik şimdi SILA vaktidir...
Sevgili SERİNMAVİ;teşekkürler.Benden de sana kucak dolusu sevgiler.Her zaman beklerim;))

Yelda Özyurt dedi ki...

selaaammm,
Hayirli olsun etkinligin:)
ben de artik hazirim, senin durtuklemelerinle sonunda blogcuya veda ettim. Bazen ben de firinlarim kabak tatlisini ama ben en cok yayinladigim tarifteki agdali seviyorum...

Hülya dedi ki...

Sevgili YELDA;eskilerden bir Çilek;şimdilerde çilekli birşey olduğunu ifade edebilmek için bulduğu ÇİLEKLİ süper ifadesiyle aramıza hoşgelmiş,yardımsever,mukaddes kadın.Ben sana ne diyeyim ki başka;)
Kabak tatlını döktürmüşsün bakıyorum.Hele o photoshoplar ne öööle...Öldürmek mi istiyorsun beni;)))

Pınarın Kulubesi dedi ki...

hemen hemen aynı kabak çeşitlerine sahibiz
bendede kabaklı kek var ama neyseki sarı olanından yeşild değil:)
ben de kabak tatlısı yaptım ve tarif çok benziyor Mehmet abinin eşininkine
yarın bakalım ne süprizler yayınlanacak, kabak çiçeği gibi açılacak ortalık:)

Hülya dedi ki...

Sevgili PINAR;benim bu etkinliklerim pek tembel işi oluyor ama iki seferdir böyle denk geliyor nedense...Keşke ersem de o vakitler başka birşeyler dilesem.Olucak sanki....

Adsız dedi ki...

Tam cikiyordum yorum basligini okuyunca dayanamadim.Ne hos bir baslik.eh hadi bende bir seyler yazayim dedim.Etkinlik sayesinde bloglari kesfetmek cok güzel.Tarifler icin tesekkürler.
Berlin'den Canakkale'ye sevgiler

Adsız dedi ki...

Yine ben! blog adresimi unutmusum.
www.blogcu.com/birdilimbirtutam

Hülya dedi ki...

Sevgili SERAP;uğramana çok sevindim.Yorum başlığını pek içten yazmıştım.Hislerimi yansıtabildiğime çok sevindim;)
Çanakkale'den Berlin'e de kucak dolusu selam...