11.04.2007

HEPSİNİ SANA GETİRDİK;)

Umarım beğenmişsindir;)

Çoook beğenmişsin öyle dedin;)
Sen beğendin ya biz daha bir sevindik,keyif aldık doğrusu.Bende ki de muzurluk hani.Tabakların her bir katına ikramlıkları yerleştir de hediye paketini öyle yap;)''Tabak da senin''dediğim de o şaşırmış ifadeni keşke fotoğraflayabilseydim;)Alt kattaki Muhallebili Kurabiyeler her zaman ki gibi Dilek'den yine;)Çünkü o bu tarif de master yapacak mertebeye erişti evelallah..Truffları da ben yaptım naçizane...Gerçi son anda farkettim kremamın birazını Hurmalı Kek'de kullandığımı dolayısıyla 140ml.kremam kalmıştı hemen orjinal truffle tarifimi elimde ki kremaya göre oranlayarak bu yeni tarifi oluşturdum kendimce ve şöyle yaptım;)

PORTAKAL ŞEKERLEMELİ TRUFFLE
Malzemeleri:
*140ml.süt kreması
*210 gr.Elit bitter kuvertur
*25 gr.portakal şekerlemesi
Üzerini kaplamak için:
*Kakao ve hindistan cevizi rendesi
-------------
-Çikolatayı mümkün olduğunca ince kıydım.
-Kremayı kalın tabanlı küçük bir tencere koyup,kaynamasına yakın ocağı kapattım.Üzerine kıyılmış çikolatayı ekledim ve krema ile çikolata iyice karışıp,pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırdım.
-Çikolatayı ılınana kadar ara ara karıştırtırmaya devam edip buzdolabının alt katına kaldırdım.
-Bir saat aralıklarla dolaptan çıkarıp karıştırıp tekrar dolaba kaldırdım.Kıvam olarak ele alınacak bir katılığa gelene kadar da bu işlemi tekrar ettim.
-Bir tatlı kaşığı yardımıyla aldığım çikolatayı avuçlarımda yuvarladım.Kakao ve hindistan cevizine bulayarak,servis edilene kadar dolapta beklettim...

HAMİŞ:& Bize Çikolata Kursunda,trufflerın ille de yusyuvarlak olmasına çalışmayın denmişti.Onların biraz eğrili büğrülü olması daha şık duruyormuş;)Bence de öyle....

& Bir de 3-5 truffledan sonra çikolata avucunuza sıvaşmaya başlayacaktır.Bu durum için trufflerı yuvarlamaya başlamadan evvel yanınız da bir tabak içinde pudra şekeri bulundurun,avuçlarınızı arada bir buna değdirin.Çok kolaylık olacaktır;)


26 yorum:

Adsız dedi ki...

Evet hemde çok beğendim. çok güzel görünüyorlar.çok hamaratsın hülyacığım.

Adsız dedi ki...

Kendisini çok severiz.İyi kalpli,sevecen,hoş sohbet ve çok tatlı.Ablamız bizim.Ama ben hiç beklenmedik bir olay yüzünden gidemedim:(((İnşallah başka bir zaman görüşmek dileğiyle.Kullanırken bizi hatırla olurmu?(Anladın sen onu)
Dilek

Adsız dedi ki...

beyenmekmi
dalga geçiyorsun herhalde
buna nispet denir şekerim

hem içindekiler hemde bu havalı pasta tabağın artık adı herneyse sen beni aydınlat işte o muhteşemler komple
eritiyorlar insanı ben daha fazla bu işkenceye katlanamicam biir aydan fazladır ne keek ne börek pişmedi evde vallahi eziyet gidiyorum arkama bakmadan bu arada paketinizi bu gece kapatıyorum ama ömer kuryeye hafta sonu veririm dedi niye öyle dedi bilmiyorum ben yarın gönderebilirim iş adresine seni haberdar ederim
ayşemede geniş geniş anlattım beyaz buluşmayı e artık kısmet
veee uyun için hazırlanıyorum
boraya söyleme gözü yolda kalmasın artık abiniz için bir ara bazı sorular sorucam nerde kimlerle nasıl kutlayacak bu aralar hiç noktalama yapmamaya başladım gene çıldırıyorsundur okurken söz yarın artık nokta vürgül olacak...bir çırpıda abinizin organizasyon detaylarını düşünün ben sormuş bulundum artık

Adsız dedi ki...

Toprak nefis olmuş bunlar! Torağım diye demiyorum çok becerikli kadınsın maaşallah...
İstanbul'dan sevgiler...

ArMeda dedi ki...

Hülya hanım tarifleriniz süper ellerinize sağlık sevgiler.

Adsız dedi ki...

günebekenlarada bayıldım

Adsız dedi ki...

CANLARIM BENİM
BEN TABAĞI GÖRÜNCE DİLİM TUTULDU VE NE DİYECEĞİMİ BİLEMEDİM
O NE MUHTAŞEM KURABİYELER
O NASIL TRUFF TOPLARIYDI
O ANDA MİSAFİRLERİ BİLE UNUTMUŞUM.

ELLERİNİZE,GÖNÜLLERİNİZE SAĞLIK
CANIM ARKADAŞLARIM

ABLA

Hülya dedi ki...

PASTALAND(ÖZLEM HN);teşekkür ederim canım;)Sağolasın...
DİLEK'ciğim;sensiz her ne kadar buruk olsak da(elde olmayan sabır ötesi güçlerden ötürü)gönlümüz seninleydi:)Kurabiyelerine bayıldı herkes.Sana da bir blog açma vakti geldi de geçiyor bile;)
AYNUR'cuğum;ama sen karlısın biliyor musun?Sen beni gördüğünde şok olacaksın şişkoyum diye ben sana hayran olacağım ahhh ne zayıfsın diye;)Tüm gelişmeleri sabırsızlıkla bekliyorum;)
HÜLYA'cığım;sen de bir o kadar usta ve yaratıcısın;)bu yemek işinde bilesin;)Toprağımsın diye demiyorum bak;)
ARMEDA'cığım;bunu sizden duymak çok iyi geldi bana;)Biliyorum ki sizin tarifleriniz de çok şık ve denediğim için biliyorum çok leziz;)
AYNUR'cuğum;sen bunu dedikten sonra birşeyler daha ekledim:)Beğenirsin umarım;)

Hülya dedi ki...

CANIM ANONİMİM;)pek özendik sana gelirken hani bulsak da seni pamuklara sarsak durumu yani;)Hani tabak da benim mi deyişin var ya içindekileri gördükten sonra çok hoşdu inan;)Sağolasın,varolasın...

Adsız dedi ki...

Ben şanlıydım o gece oradaydım ve hepsinin görüntüsü kadar tadlarınında harika olduğuna şahit oldum.Dilekcim sana şimdi diyebiliyorum ellerine sağlık kurabiyeler harikaydı.Hülya'nın zaten trufflarına söyleyecek hiçbirşey bulamuyorum.Ayrıca beni unutmayıp çağırdığınız içinde çok mutlu olduğumu Ahsen

Aybike Ceylan dedi ki...

Hulya'cigim,
Ellerine saglik, ayiciklarini da, kurabiyelerin de cok begendim. Hangi zaman yapiyorsun bunlari boyle, ellerine saglik tekrar. Sevgilerimi gonderiyorum, kendine iyi bak.

Unknown dedi ki...

Hülyacım hepsi çok güzel duruyor ama ben en çok tabağı beğendim. Bende böyle bir tabak almak istiyorumda. Hatta geçen gün baktığım modele çok benziyor her ne kadar güzel mamalardan tam deseni çıkartamasamda. Eminim alan kişide bayılmıştır.

aslı dedi ki...

Ellerine sağlık Hulya'cım hepsi birbirinden güzel olmuşlar...sevgiler...

kamiş dedi ki...

Valla ben çok beğendim, bir de yiyebilsem heralde daha da beğenirim :))

Adsız dedi ki...

valla her işte bir hayır var bak görüyo musun .. iyi ki gelememişim .. zaten ellere var da bize yok mu diye gıcık oluyorum ya ben , mamaları filan da görünce kıskançlıktan çaatttt diye çatlayabilirdim :) darbe üstüne darbe.. anladınız siz beni :)

Tulosh dedi ki...

İkisinede bayılırım, ellerinize sağlık.
Bu katlı servis tabaklarıda çok hoşuma gidiyor. 3-5 ay önce anneme almak istiyorum bitane dedim ve annem hemen gidip almış ve çeyizime kaldırmış :( Anne nereye koydun arada çıkar bari fotograf çekeyim üzerinde diyorum hayır ne özelliği kalcak sonra o tabağın, mahfedip koycaksın kenara diyor. Alem kadın :)

LaMa dedi ki...

Begenmek mi! Tabiki begendim Hulyacigim, dusunmus getirmissin hic gerek yoktu :P

Hülya dedi ki...

AHSEN ABLA'cığım;vaktini bizimle geçirmiş olmandan biz de çok mutlu olduk;)İnşallah en kısa zamanda tekrarı olsun diyorum;)
AYBİKE'ciğim;çok isteyince zaman yaratılıyor galiba;)İstemek çok önemli;)İyi biliyorum ki 3-5 sene sonra ardıma dönüp baktığım da bu koşuşturmaya ben bile şaşırıyor olacağım;)Yaşlanacağım ya o vakit:(Ondan böyle diyorum;)
SELSERVİS'ciğim;evet alan kişi bu duruma çok şaşırdı.Hatta tabağın onun olduğunu bile baştan anlayamadı;)Canım;karikatür gibi çizilmiş renkli kediler var üzerinde,çiçekler falan;)
ASLI'cığım;canım benim sağol;)
KAMİŞ'ciğim;ben de senin cheesecakeleri gördükçe aynı dertten muzdarip oluyorum,bilesin;)
ANONİM'ciğim;sabreden derviş muradına erermiş ya;)3 vakte kadar sendeyiz;)
TULOSH'cuğum;bu anneler çok alem gerçekten;)Benim ki de saklar dururdu herbirşeyi;)Bense-o hiç bilmez-giyilecek birşeyse annem yokken bir giyer evde tur atar çabuk çabuk sandığa yerleştirirdim;)Bu kadar özenmek yani;)Sen de bir resmini çekiver tabak boşken falan canım;)Özencin gitsin:)))
LAMA'cığım;hani buralarda olsanız neler neler yapar getirirdim size;)Ama çooookkk uzağız be kardeş;)

Adsız dedi ki...

hülyacığım hem tabak hem harika yiyeceklerle bizede gelin valla bekliyorumm :))

kamiş dedi ki...

Biz birbirmize acı mı çektiriyoruz ne ? :))

Adsız dedi ki...

İşler nedeniyle 1 hafta uzaklaşıyorum ki ne göreyim, yine döktürülmüş te döktürülmüş.Yapılanlara yutkuna yutkuna baktıktan sonra (tariflere çok az bakıyorum itiraf ediyorum,herkes haddini bilmeli:)))...) sıra geliyor mesajlı paylaşımlara..Ay ben bu paylaşımı seviyorum ya...herkesi öpüyorum bu yüzden:)))Gülbin

Adsız dedi ki...

kurgu güzeldi . en çok celil ve boran karakterlerinin performansları zirveydi,bence bakışları tamamen her duyguyu yansıttı ikisinide.
narinin ağalaması çok içliydi, ama asıl önemli olan tabiki yine gerçek olaylardan alıntılar olmasıydı töre yüzünden dışlanıp yerinden olan öyle çok insan varki hepsinin bu akşam işte bu diye haykırdığını hayal etim bizi böyle perişan ettiler dediklerini ve en önemli iki sahne tabiki benim için silahın çözüm değil kötü adamların herzaman işi rast gitmez ama iyi adamlar hayata değer katar dır sonucu bu gece on genç erkek bu rolden etkilense on kadın daha mutlu yaşar ve iyi adamlar gerçekten hayata değer katar
kadın doğum evlerinin olması artması ve bu konudaki vurgu da önemliydi ve tabi banyo sahnesi iyidi . bu sefer ben geçen bölümü izleyemediğimden karnı bir anda kocaman oldu gibi hissettim komik geldi ama her diyalog bir diyerine güzel taşındı
eşine sahip çıkan ve verdiği değeri herşeyden vazgeçerek gösteren bir adamı izlemek keyifliydi romantik sahneleri çok severim :)
buda burda biter hülya saat 2:20
şekerim sevgiler yarı destan umarım keyif alırsın ben sen ne yazıcaksın diye meraklandım tabi tubada ...

Adsız dedi ki...

Hülyacım henüz ben birşey demedim, birazdan diyecektim..:)
Çok beğendim truffları kurabiyeleri...elinize sağlık!
Sağıma soluma baktım, bir yazına bir yorumlara baktım sonrada üstüme alındım...
İki katlı içi dolu tabağı aldım gidiyorum...:P
sevgilerle

Hülya dedi ki...

SEDA'cığım;ahhh fırsat olsa gelmez miyim sanıyorsun;)Koşa koşa hem de....
KAMİŞ'ciğim;öyle mi ki?Düşündüm,düşündüüüm bilemedim;)
AYNUR'cuğum;ben izleyemedim desem:(Daha doğrusu izlediğim an da tv yayınlar gitti geldi desem;)Ama senin destan ötesi yorumundan sonra baştan sona deliksiz ve soluksuz izlemiş kadar oldum.Hele o Cihan'ın evine bayıldım ben;)Mimarisin de birçok anlam gizli böyle bir evim olsun çok isterdim diye düşündüm hep:)Sence?
AYŞE'ciğim;bak bakalım bir ardına?Tabağı senden almak için en az 10 kişi peşinde;)Koş Ayşeee koooooşşşş:)

Adsız dedi ki...

merhabalar.. Sitenizi bugün inceledim. Güzel tarifler var bazılarını aldım. Ama size faydası olacağını düşündüğüm bir eleştiri yapmak istiyorum. Siteniz çok karışık. Yani kategorilerinizde konuyla alakasız tarifler var. Örn; tatlı kurabiye yazmışsınız içinde tuzluda var, pastada var ,salatada var... Bence bir düzenleme yapın. İnsanın kafası çok karışıyor.Selamlar.

Hülya dedi ki...

ÇİĞDEM HN;bazen bir,iki tarifin aynı an da yayımlandığı oluyor.Böyle bir durumda birden fazla kategori seçmek zorunda kalıyorum.İlginiz için teşekkürler....